tankaristillhet

Alla inlägg den 11 april 2011

Av Broder J - 11 april 2011 18:52

Kanske har du som läsare, liksom jag, hittat ett smultronställe ute i Guds oändligt vackra skapelse.


För några år sedan var jag ute och gick i naturen. Gick ut på en åker som finns här i närheten. Då kom fann jag något fantastiskt. I bortändan på åkern, omsluten på ena sidan av stenmur och på den andra av träd, var det som en liten park. Ett äppelträd växer där, samt en enbuske. Ingen har gjort något för att det ska bli fint där. Det är naturligt fint av sig själv. I denna park kan jag sitta en långstund och bara tänka. Det var så fantastiskt vackert ikväll när fåglarna sjöng och man kunde ana sjön, som ligger ett par hundrameter därifrån, trots all vass.

Av Broder J - 11 april 2011 06:53

Undertecknad är medveten om den aningen dramatiska rubriken. Men man undrar onekligen när jämnåriga från ort X väljer att flytta tillbaka till den här orten, både sin unga ålder och vilja att fly bort till trots. Det är egentligen hemskt... Tänk om socialisationsprocessen, på något märkligt sätt, har införlivat att man ska tillbaka till sin födelseort. Bara genom att se på mig själv blir man lite konfunderad. Efter ett år i diasporan kom jag hem igen. Tänk om det är någon kompass inom oss, från ort X, som drar oss tillbaka till Byhålan?


Jag har börjat simma, och har för avsikt att ta mig en simtur nu. Medan jag simmar brukar jag fundera på stora spörsmål i livet. Teologiska och filosofiska frågeställning flyter förbi i tankevärlden. Idag är mitt tankeämne klart på förhand - varför dras folk till Byhålan?


(Skrivet med ett litet leende på läpparna. :)

Presentation

Den här bloggen villa vara lite i varje. Ett sätt att nå ut med budskapet om Jesus, men även att skriva om personliga funderingar och delar ur mitt liv. Anonymiteten är självvald. Om du vet vem jag är ber jag dig ödmjukt att inte, här i bloggen, nämna mig

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards