tankaristillhet

Alla inlägg den 20 mars 2011

Av Broder J - 20 mars 2011 06:14

Någonstans i Sverige idag är det en stor konsert med en känd popartist. Det lär komma jättemycket folk. Kanske finns det långt fler som skulle vilja komma men som inte får plats i kyrkan. Naturligtvis är det alltid glädjande att människor kommer till kyrkan. Det är roligt att människor besöker kyrkolokalen som i regel bär på ett rikt kulturarv. Här har Guds folk firat gudstjänst i århundraden. Här kan symbolerna tala till var och en som besöker kyrkan.


Att ha en konsert i en kyrka är inte, per automatik, något fel. Men när man, som i det här fallet, har en entréavgift för att komma in i kyrkan blir det för mig väldigt felaktigt. Kyrkan ska vara en öppen plats dit människor ska kunna söka sig som de faktiskt är. Rika som fattiga, svaga som starka. Genom att ha en entré lägger man dit ett hinder för somliga människor, ett hinder för att komma in i helgedomen. För mig är detta väldigt felaktigt. Kyrkan är Guds hus, och Gud vill ta alla människor till sig. Tänk om det just den här kvällen, när konserten hålls, finns någon stackars människa vars liv är i totala spillror och som hade behövt få komma in i Guds hus för att be?


"Men det sker ju för något ändamålsenligt"

Så är ofta ett argument för att man ska betala entréavgift. Och utan tvekan är arrangörer för konserter väldigt ofta några som stöder mänskliga rättigheter och som verkar för fred. Så naturligtvis kan man tycka att det är gott. En kristen ska ägna sig åt kärleksfulla handlingar. Det är inget snack om saken. Men det är inte samma sak som att kyrkan ska anordna konserter med entréavgift. Det finns mycket annat vi kristna faktiskt kan göra för våra medmänniskor. Goda gärningar behöver man inte bege sig bort till andra sidan jordklotet för att utföra. Redan här och nu kan vi öppna dörren och gå ut och tjäna medmänniska på det sättet som Jesus vill.

Presentation

Den här bloggen villa vara lite i varje. Ett sätt att nå ut med budskapet om Jesus, men även att skriva om personliga funderingar och delar ur mitt liv. Anonymiteten är självvald. Om du vet vem jag är ber jag dig ödmjukt att inte, här i bloggen, nämna mig

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards