tankaristillhet

Alla inlägg den 12 mars 2011

Av Broder J - 12 mars 2011 21:14

Jag tycker att melodifestivalen har blivit allt mer urvattnad och träligt. Men det finns en å annan låt som drar till sig min uppmärksamhet i positiv bemärkelse. En av dessa är följande låt. "Spring för livet". Och min tanke går till alla de kvinnor, och naturligtvis även män, som lever i destruktiva relationer av det slaget som beskrivs:

Av Broder J - 12 mars 2011 17:33
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Broder J - 12 mars 2011 16:59

Ibland blir jag ärligt talat trött på den humor som finns i vår samtid. I typ 90% av det roliga består i grova sexskämt eller med väldigt stark sexuell anspelning. Varför kan man inte snarare försöka skildra komiska situationer i livet i stort?


En annan sak som jag reagerar på inte bara i svensk humor är alla svordomar. Det är inte ett problem bara i humorn naturligtvis, utan i andra program. Inredningsprogram, galaprogram, nyheter, dokumentärer, you name it - överallt finns dessa svordomar.


Kanske låter jag som en sådan där moralistisk religiös figur utan humor? Den som känner mig väl vet att jag är humoristisk och gladlynt. Den som känner mig vet att jag lätt kan skratta. Men när i stort sett alla skämt och alla vitsiga poänger anspelar på sex har det gått fel.


Och så var det svordomar. Jag är inte språkallergisk. Dagligen hör jag svordomar. Stundtals, i vissa frustrationsfyllda situationer kan en svordom slinka genom mina läppar. Svordomar, verbala eller kognitiva, får vi nog leva med tänker jag. Men det är inte samma sak som att legitimera svordomar som något rätt. Det kan däremot öka förståelsen för det. Någon person sa vid ett tillfälle "Svordomar är miljöförstöring som bidrar till att förstöra och förråa den mänskliga kulturen." Och nog är det väl så? Ordet sköljer över oss hela tiden. Somliga ord kan vara konstruktiva och uppbyggliga. Andra är destruktiva och farliga. Svordomar, i en allt för stor konsumtion, leder lätt till en råare attityd. Och är det egentligen inte varje människas erfarenhet hur något litet som är fel lätt utvecklar sig till något än mer destruktivare?


Jag är inte moralist. Men jag vill problematisera.

Av Broder J - 12 mars 2011 06:18
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  

Presentation

Den här bloggen villa vara lite i varje. Ett sätt att nå ut med budskapet om Jesus, men även att skriva om personliga funderingar och delar ur mitt liv. Anonymiteten är självvald. Om du vet vem jag är ber jag dig ödmjukt att inte, här i bloggen, nämna mig

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards